התקנת פנלים סולאריים

החלטתם להתקדם ולעבור לאנרגיה חלופית, ירוקה, אנרגיה סולארית המתבססת על יצירת חשמל באופן אישי על גג הבית הנמדדת ע״י קוט״ש (וואט שעה, יחידת מידה לאנרגיה) ונרשמת ע״י תעריף לפי עומס זמן, או בשפה קצת יותר שימושית ומקצועית תוע״ז.

הבנתם שהתקנת פנלים סולאריים היא הגורם שמייצר חשמל ואתם הצרכנים שתשתמשו בו- ייצור מול צרכנות, כך גם פועלים מול חברת החשמל וכך גם ניתן לחסוך בכסף. כלומר, כמות החשמל שהפנלים הסולאריים ייצרו מול השימוש שלכם, פה נכנס מערך ״מונה נטו״ שמציע חוקים לטובת הצרכן.

פאנלים סולאריים

כמה מילים לגבי מונה נטו, אם ייצור חשמל ע״ הפנלים שווה לצריכת החשמל, אתם לא משלמים חשבון חשמל. שימו לב אתם לא משלמים חשבון חשמל!

במקרה של ייצור גבוה מהצריכה, אתם מקבלים החזר מחברת החשמל (טוב ל-24 חודשים).

במקרה של צריכה גבוהה מייצור אתם משלמים רק את ההפרש.

ניתן גם לאגור חשמל ולמכור לחברת החשמל.

התוצאה: חיסכון בעשרות ואלפי שקלים (תלוי על איזו תקופת זמן מסתכלים) בכך שאתם לא משלמים לחברת החשמל.

התקנת פנלים סולאריים

התקנת פנלים סולאריים- איך מתחילים?

דבר ראשון לפני שנתחיל בכלל להסתכל על הגג, נצטרך אישור בעלות על הגג או על השטח אותו אתם רצים להשמיש.

לאחר מכן, נעזר באנשי מקצוע, אלו, או אנחנו  Solar Roof במקרה הזה, נגיע לשטח ונחקור אותו, נבחן כמה היבטים, כמו גודל הגג וגודל המערכת הסולארית. משמעות הדבר שמגודל מסויים של המערכת תצטרכו אישורים מסויימים מהרשות המקומית ואילו עד 50לKW, לא תצטרכו, אלא רק לאחר סיום ההתקנה.

נבין לאן פונה הגג, אם לכיוון דרום אז קיים יתרון משמעותי ביחס לשמש מכיוון שהשמש ממוקמת בדרום ברוב שעות היום. ניתן גם לכוון את מערכת הסולארית לכיוון מזרח מערב ואף צפון, אבל אחוזי הקליטה יהיו נמוכים יותר.

נמדוד את זווית הגג. זווית אידאלית היא 15-25 מעלות בכיוון הרקיע, אם אין זווית, ניתן להרים זווית ולגרום לשיפוע ע״י מתקניים יעודים, אחד היתרונות גם לרעפים סולאריים.

לאחר בדיקה של מהנדס, טכנאי, חברת החשמל, הרשות המקומית והחברה המספקת את הגג הסולארי, ולאחר שבחנו, מדדנו, והגענו למסקנות, הגיע הזמן לאישורים.

כאשר האישורים קיימים נתחיל בעבודה העלולה לארוך מספר ימים (תלוי כמובן בגורמים משתנים כמו מזג אוויר בעת ביצוע, גודל הגג והמערכת, אלמנטים טכניים ועוד).

לאחר תום העובדה, ישנו צורך בפתיחת תיק מול חברת החשמל ומול המשרד התשתיות. בשלב זה אתם נרשמים במשרד כבעלי מערכת סולארית וכיצרני אנרגיה סולארית.

פנלים סולאריים

לסיכום

עלות התקנת מערכת סולארית יכולה לעלות כמה עשרות אלפים. לא לכולם ישנה אפשרות להוציא בבת אחת סכום שכזה, אבל אם אתם עדיין רוצים להתקדם למאה ה-21, אז ישנם היום גורמים שניתן להלוות מהם כספים המיועדים למטרה זו בלבד.

תקופת הבנייה פיזית עלולה להיארך מספר ימים בעוד התהליך עצמו עלול להיארך כחודשיים פחות או יותר.

מבולבלים? אל דאגה אנחנו לא. אנחנו בסולר רוף Solar Roof, נענה לכם על כל השאלות הרלוונטיות ונסייע לכם לאורך כל הדרך.